Training & Adventure Bretagne, Normandie

« Back to overview

Make your own sailing plan

There are no trips in your sailing plan yet

Een mooie zeiltocht vanuit St Malo ( net onder Granville naar Diepe, Net onder Boulogne,St Malo is een oude en deels herbouwde havenplaats. Echt Bretons.

 

We kunnen veel zeemijlen maken in een kort tijdsbestek. Er kan gekozen worden over twee opties. Namelijk via The Solent of we concentreren ons op de Franse Normandische kust. Het weer is een belangrijke factor in deze hoe snel we door het zuidelijke kanaal kunnen varen.  Allemaal havens met een zekere cultuur.

Gemiddeld is de route. via de Normanidische kust met tochten naar bijvoorbeeld Granville, Jersey, Guernsey, Cherbourg, Cowes, Boulogne-sur-mer en daarna naar de Noordzee met Ramsgate, Harwich etc. en dan een dag of 4 langs de Engelse Oostkust en naar Nederland.

Deze zeilreizen wordt met onze nieuwe aanwinst gevaren. De Victoria, een Nautor Swan 60 ft is een zeer ruim en sneller schip dan onze andere schepen. We varen dit schip met een vaste instructeur. We rekenen een lage introductie prijs om iedereen enthousiast kunnen maken voor dit nieuwe concept met adventure en speciaal zeilen. Lees meer over de Victoria en foto's.

De route is afhankelijk van weer en getijden en dat bepaal je samen met de instructeur. In deze reis zijn er genoeg beslismomenten die de bestemmingen bepalen. Om daar een beeld van te krijgen, is het aan te bevelen dat je al ervaring hebt met een buitenlandse zeiltocht en een reisvoorbereidingsdag hebt gevolgd. Maar alles wordt ook wellicht wat bondiger uitgelegd aan boord.

Vervoer:
Je kunt gebruik maken van onze huurbus naar St Malo  vanaf Dieppe. De totale bijdrage van deze busreis heen en terug is 155 euro en dat is inclusief diesel maar excl tolwegen  Je kunt dat bedrag aan het begin van de eerste busreis met een QR-code regelen.