Oceaancrossing & 2700+ Oceanmilebuilder RYA CWO Qualifiing passage

« Back to overview

Make your own sailing plan

There are no trips in your sailing plan yet

Algemene informatie over deze oceaanoversteek

Welke ervaring verwachten wij?

Een oversteek over de Oceaan is niet niets. Het is een prestatietocht. Je bent gezond en fit, je kan je goed aan dek bewegen. Daarom verwachten minimaal een ervaring van CWO-JAZ II tidal of Dayskipper of vergelijkbaar. Ervaring op kleinere oversteken zoals een Noordzeeoversteek.

Je bent een liefhebber van actief zeilen, sociaal en een ervaren bemanningslid die voorbereid is op langere tijd op zee. Met elkaar vorm je een team.

Je kan overleggen of deze tocht aansluit bij jouw verwachting.

Taken aan boord & Trainingselementen

1) Iedereen zal zich bezig houden met actief zeilen • Sturen op de diverse koersen.• Taken vervullen bij het leven aan boord.
2) Met meer ervaring kan je die direct toepassen met taken als: zeiltrim • navigeren • toepassen van de aanvaringsregels. Je kan werken aan onderdelen van het CWO II of Dayskipper.
3) Bij nog meer ervaring: •een proactieve rol in de Reisvoorbereiding, passageplanning en eventueel de strategie. Dit zijn coschippertaken en doet ervaring op voor RYA Yachtmaster Ocean? Dit is een Yachtmaster qualifying passage waar het weer een belangrijk onderdeel uitmaakt voor de strategie. De mensen die belangstelling hebben in astronavigatie kunnen hun positie proberen te bepalen met een sextant.

Jouw mijlen kunnen worden bijgehouden voor RYA of CWO.

Uiteraard weten we niet hoe de tocht werkelijk uitvalt. Daarom is dit een impressie. Er is ruimte voor begeleiding maar niet te vergelijken met een training gericht op de hele range aan vaardigheden en lessen. Er is geen tijd voor (motor)oefeningen.

De oversteek & activiteiten

Deze zeiltocht is een balans tussen gepaste instructie, veel zeemijlen maken en een actieve zeilvakantie met andere enthousiaste zeilers. Je zal veel plezier beleven aan de diversiteit van deze zeiltrip.

Het kenmerk van deze reis is de oversteek. Het is een prestatietocht en met buitengewone voldoening. Op het eerste gezicht lijken dagen lang en leeg, maar in de praktijk ben je constant bezig.

Wat doe je onderweg? Wachtlopen, sturen op oceaangolven, navigatie, Positie bijhouden, dagelijkse controles op slijtage borggingen en uitkijk. Maar ook brood bakken, een vislijntje uitgooien en deze vis klaar maken. Als je langere tijd een koers vaart wordt een schip wordt een schip eenzijdig belast. Daarom hebben we ook veel controle rondes.
Bij heerlijke temperaturen voelt wind anders aan. Een unieke ervaring met soms mee zwemmende dolfijnen en de oneindige weidsheid van de Atlantische Oceaan.

Examens

Jouw ervaring telt! Maar er wordt geen examen afgenomen. Jouw zeemijlen houden we bij op de CWO of RYA trainingskaart. De schipper adviseert en draagt dat over. Zodat u eventueel op een adequate vervolgtraining verder kunt.

Algemene informatie basis tot